∃DAS en Het Open Huis Rotterdam

Wie worden de gebruikers ? Het voormalige Schielandshuis en haar directe omgeving wordt getransformeerd tot HOHR, het open huis rotterdam. De visie voor het monumentale gebouw, de tuin en de aansluitende bebouwing zorgt voor een andere indeling en inrichting die volledig ontworpen is vanuit het perspectief van de toekomstige gebruikers en gebruikersfuncties.


Lees meer…

Geplaats op: 23 oktober 2014 in: bedrijf, exterieur, interieur, transformatie | Door: me

Provada 2014 het transformatieplein met:

∃DAS maakt een visie voor de herbestemming van het Schielandshuis in Rotterdam. De visie wordt op het transformatie plein van  de Provada gepresenteerd aan publiek, investeerders en eigenaar op 4 juni aanstaande. De alliantie bestaat uit 4 interieurarchitecten bni. Centrale vraag: Welke functies zijn denkbaar die recht doen aan het historisch belang van het Schielandshuis in het centrum van Rotterdam? De gewenste kwaliteiten is een monument met een publieke functie. Het gesloten karakter veranderen in een meer naar buiten gerichte uitstraling.


Lees meer…

Geplaats op: 19 juni 2014 in: bedrijf, exterieur, interieur, transformatie | Door: me

obs De Tjasker

ontwerp exterieur kleur-materiaalplan voor De Tjasker in Almere-buiten,

In 2012 maken we voor de openbare basisschool De Tjasker een exterieur kleur-materiaalplan. Op de originele tekening van de plattegrond en gevelaanzichten staat dat dit type schoolgebouw  in juni 1983 door de directie stadsontwikkeling & gemeentewerken als kleuter en lagere school op 5 locatie gepland is. De Tjasker is een knusse school die aan het begin staat van de rij scholen in een groen boomrijk plantsoen. In de rij van 5 scholen komt dit gebouwtype 3 keer voor, met de basisschool De Kring op het einde.
Lees meer…

Geplaats op: 3 februari 2013 in: exterieur, school | Door: me

 

basisschool De Kring

Make-over voor school in Almere-buiten met een kleur-materiaalontwerp exterieur

In 2012 krijgt het exterieur van de openbare jenaplanschool De Kring een ‘make-over’, een kleur- materiaal ontwerp in verband met het geplande regulier onderhoud. Met buitenschilderwerk en nieuwe gevelbekleding wordt een toekomstgerichte identiteit van de gebruikers vertaald in de 25 jaar oude schoolgebouw. Een wens is dat de nieuwe sfeer de buurt verbetert.
Lees meer…

Geplaats op: 2 februari 2013 in: exterieur, school | Door: me

“van grijze klomp naar kleurige eyecatcher”

 

Niet alleen voor grote verbouwingen, ook bij kleinere ingrepen kan een interieurarchitect veel betekenen.
Zo werd een schoolgebouw in de Almeerse Parkwijk met beperkte middelen grondig opgefrist. De opdrachtgevers zijn blij met het resultaat.


Lees meer…

Geplaats op: 17 november 2011 in: exterieur, school | Door: me