Stad College Het Baken

accoya kozijnen

Om de nieuwe onderwijsmethode goed te kunnen faciliteren wordt het entree gebied van Stad College Het Baken in Almere-stad verbouwd naar een indeling met ruimte voor een open leercentrum.  De stap naar Het Nieuwe Leren, HNL, is gemaakt met een herindeling en kleur-materiaalplan op de begane grond, de hoofdingang, conciërge-, ehbo-, receptioniste ruimte en aula.

Wat is er veranderd? De hoofdingang is een tochtsluis tussen buiten en binnen. In de sluis is de entree-deur voor de open vakruimte, vergelijkbaar met een winkeletalage verdiept geplaatst. Hierdoor ontstaat een rustig toegang, ook wanneer de zoemer gaat en 600 tieners tegelijk dringen om naar binnen of buiten te gaan.
Lees meer…

Geplaats op: 9 juli 2015 in: interieur, school, transformatie | Door: me
ruimte spiegel

spiegel het nieuwe interieur

PITCH: De interieurarchitect

* Beschermt en bevordert de veiligheid, gezondheid en het welbevinden van alle gebruikers van gebouwen en integreert schoonheid, comfort en duurzaamheid in ontwerpen die voldoen aan de functionele, technische en economische eisen van gebruikers.

Kan dit anders ? 💡  😕

Geplaats op: 26 juni 2015 in: interieur | Door: me

∃DAS en Het Open Huis Rotterdam

Wie worden de gebruikers ? Het voormalige Schielandshuis en haar directe omgeving wordt getransformeerd tot HOHR, het open huis rotterdam. De visie voor het monumentale gebouw, de tuin en de aansluitende bebouwing zorgt voor een andere indeling en inrichting die volledig ontworpen is vanuit het perspectief van de toekomstige gebruikers en gebruikersfuncties.


Lees meer…

Geplaats op: 23 oktober 2014 in: bedrijf, exterieur, interieur, transformatie | Door: me

Provada 2014 het transformatieplein met:

∃DAS maakt een visie voor de herbestemming van het Schielandshuis in Rotterdam. De visie wordt op het transformatie plein van  de Provada gepresenteerd aan publiek, investeerders en eigenaar op 4 juni aanstaande. De alliantie bestaat uit 4 interieurarchitecten bni. Centrale vraag: Welke functies zijn denkbaar die recht doen aan het historisch belang van het Schielandshuis in het centrum van Rotterdam? De gewenste kwaliteiten is een monument met een publieke functie. Het gesloten karakter veranderen in een meer naar buiten gerichte uitstraling.


Lees meer…

Geplaats op: 19 juni 2014 in: bedrijf, exterieur, interieur, transformatie | Door: me

obs De Zeetuin

 2013 ontwerp interieur kleurenplan De Zeetuin in Almere

Binnenkort wordt de nieuwe kleurenplan voorgesteld aan de openbare basisschool, obs De Zeetuin. Het gebouw is op tekening gezet in een 3d model zodat de binnenkant goed in beeld komt en visualisaties van de nieuwe voorstellen gemaakt kunnen worden. De buitenkant van de school heeft de vele kleuren, waarvan
Lees meer…

Geplaats op: 20 februari 2014 in: interieur, school | Door: me

Poortgebouw Hospice

Ontwerp en uitvoering, creëer een de indeling waardoor een waardige uitgeleide ruimte ontstaat. In 2012 krijgen we de vraag: ontwerp opslag ruimte voor medische huisraad in het poortgebouw en daarmee een waardige uitgeleide ruimte van Hospice Veerhuis in Amsterdam, binnen het vastgestelde budget.


Lees meer…

Geplaats op: 5 februari 2014 in: bedrijf, interieur, vast meubilair, zorg | Door: me

S.J.M. havengebouw,

Het havengebouw van SJM, Stichting Jachthaven Muiden met haar voorzieningen werd aan het begin van het watersport seizoen in 2012 feestelijk geopend met een betoog over hoe de voorzieningen genoemd kunnen worden. Er volgde een hele riedel namen van douches, wc’s, sanitair en badhuis en nog veel meer varianten. Het verlichtingsplan introduceerde ‘het badhuis’ naar een romeinse afbeelding.
Lees meer…

Geplaats op: 22 augustus 2013 in: clubhuis, havengebouw, interieur, test | Door: me

Stadskantoor Amsterdam Zuidoost,

2002 Ontwerp kantoor in opdracht van BAM, bvo 12740m2, in 2004 start de samenwerking voor het  interieur ontwerp en de uitvoering, ADP architecten en  ERAS interieurarchitect, architect Wim Woensdregt en Margot Eras werken samen aan de indeling en inrichting, oplevering 2007.   VAN CEL NAAR OPEN.

De gebruiker van het kantoor was gevestigd in een traditioneel kamer-kantoor, centrale gang met links en rechts wanden met deuren naar de kamers. De kamers zijn groot 360 bij 540 of 720 voor 2 werkplekken. Voor de indeling van de werkvloeren van de kantoren is een structuur ontwikkeld waarbij de werkplekken aan de gevel geplaatst zijn met een hoge
Lees meer…

Geplaats op: 8 december 2011 in: gemeentehuis, interieur, kantoor | Door: me

Gemeentehuis Heemstede

2008 opleveren: uitbreiding verbouwen kantoren van het Raadhuis in Heemstede, ERAS interieurarchitect/ ADP architecten, met een indeling en inrichting HNW, Het Nieuwe Werken of het normale werken volgens het p.v.e., programma van eisen van Veldhoen+Compagny.

interieur bvo 2530 m2, circa 126 werkplekken zijn voor 182 gebruikers opgesteld.


Lees meer…

Geplaats op: 23 september 2011 in: gemeentehuis, interieur, kantoor | Door: me

Hoofdkantoor Ballast Nedam

Ballast Nedam hoofdkantoor in Nieuwegein is in samenwerking de interieuropdracht van het nieuwbouw hoofdkantoor opgesteld en uitgevoerd.  Dertien werkmaatschappijen, een kinderdagverblijf en een reisbureau vonden hun nieuwe behuizing op 29.000m2, met een half open kantoor indeling voor 750 werkplekken inclusief vast en los meubilair. Oplevering zomer 2002


Lees meer…

Geplaats op: 17 juni 2011 in: interieur, kantoor, vast meubilair | Door: me