Stad College Het Baken

accoya kozijnen

Om de nieuwe onderwijsmethode goed te kunnen faciliteren wordt het entree gebied van Stad College Het Baken in Almere-stad verbouwd naar een indeling met ruimte voor een open leercentrum.  De stap naar Het Nieuwe Leren, HNL, is gemaakt met een herindeling en kleur-materiaalplan op de begane grond, de hoofdingang, conciërge-, ehbo-, receptioniste ruimte en aula.

Wat is er veranderd? De hoofdingang is een tochtsluis tussen buiten en binnen. In de sluis is de entree-deur voor de open vakruimte, vergelijkbaar met een winkeletalage verdiept geplaatst. Hierdoor ontstaat een rustig toegang, ook wanneer de zoemer gaat en 600 tieners tegelijk dringen om naar binnen of buiten te gaan.
Lees meer…

Geplaats op: 9 juli 2015 in: interieur, school, transformatie | Door: me

obs De Zeetuin

 2013 ontwerp interieur kleurenplan De Zeetuin in Almere

Binnenkort wordt de nieuwe kleurenplan voorgesteld aan de openbare basisschool, obs De Zeetuin. Het gebouw is op tekening gezet in een 3d model zodat de binnenkant goed in beeld komt en visualisaties van de nieuwe voorstellen gemaakt kunnen worden. De buitenkant van de school heeft de vele kleuren, waarvan
Lees meer…

Geplaats op: 20 februari 2014 in: interieur, school | Door: me

obs De Tjasker

ontwerp exterieur kleur-materiaalplan voor De Tjasker in Almere-buiten,

In 2012 maken we voor de openbare basisschool De Tjasker een exterieur kleur-materiaalplan. Op de originele tekening van de plattegrond en gevelaanzichten staat dat dit type schoolgebouw  in juni 1983 door de directie stadsontwikkeling & gemeentewerken als kleuter en lagere school op 5 locatie gepland is. De Tjasker is een knusse school die aan het begin staat van de rij scholen in een groen boomrijk plantsoen. In de rij van 5 scholen komt dit gebouwtype 3 keer voor, met de basisschool De Kring op het einde.
Lees meer…

Geplaats op: 3 februari 2013 in: exterieur, school | Door: me

 

basisschool De Kring

Make-over voor school in Almere-buiten met een kleur-materiaalontwerp exterieur

In 2012 krijgt het exterieur van de openbare jenaplanschool De Kring een ‘make-over’, een kleur- materiaal ontwerp in verband met het geplande regulier onderhoud. Met buitenschilderwerk en nieuwe gevelbekleding wordt een toekomstgerichte identiteit van de gebruikers vertaald in de 25 jaar oude schoolgebouw. Een wens is dat de nieuwe sfeer de buurt verbetert.
Lees meer…

Geplaats op: 2 februari 2013 in: exterieur, school | Door: me

“van grijze klomp naar kleurige eyecatcher”

 

Niet alleen voor grote verbouwingen, ook bij kleinere ingrepen kan een interieurarchitect veel betekenen.
Zo werd een schoolgebouw in de Almeerse Parkwijk met beperkte middelen grondig opgefrist. De opdrachtgevers zijn blij met het resultaat.


Lees meer…

Geplaats op: 17 november 2011 in: exterieur, school | Door: me