Stad College Het Baken

accoya kozijnen

Om de nieuwe onderwijsmethode goed te kunnen faciliteren wordt het entree gebied van Stad College Het Baken in Almere-stad verbouwd naar een indeling met ruimte voor een open leercentrum.  De stap naar Het Nieuwe Leren, HNL, is gemaakt met een herindeling en kleur-materiaalplan op de begane grond, de hoofdingang, conciërge-, ehbo-, receptioniste ruimte en aula.

Wat is er veranderd? De hoofdingang is een tochtsluis tussen buiten en binnen. In de sluis is de entree-deur voor de open vakruimte, vergelijkbaar met een winkeletalage verdiept geplaatst. Hierdoor ontstaat een rustig toegang, ook wanneer de zoemer gaat en 600 tieners tegelijk dringen om naar binnen of buiten te gaan.
Lees meer…

Geplaats op: 9 juli 2015 in: interieur, school, transformatie | Door: me

∃DAS en Het Open Huis Rotterdam

Wie worden de gebruikers ? Het voormalige Schielandshuis en haar directe omgeving wordt getransformeerd tot HOHR, het open huis rotterdam. De visie voor het monumentale gebouw, de tuin en de aansluitende bebouwing zorgt voor een andere indeling en inrichting die volledig ontworpen is vanuit het perspectief van de toekomstige gebruikers en gebruikersfuncties.


Lees meer…

Geplaats op: 23 oktober 2014 in: bedrijf, exterieur, interieur, transformatie | Door: me

Provada 2014 het transformatieplein met:

∃DAS maakt een visie voor de herbestemming van het Schielandshuis in Rotterdam. De visie wordt op het transformatie plein van  de Provada gepresenteerd aan publiek, investeerders en eigenaar op 4 juni aanstaande. De alliantie bestaat uit 4 interieurarchitecten bni. Centrale vraag: Welke functies zijn denkbaar die recht doen aan het historisch belang van het Schielandshuis in het centrum van Rotterdam? De gewenste kwaliteiten is een monument met een publieke functie. Het gesloten karakter veranderen in een meer naar buiten gerichte uitstraling.


Lees meer…

Geplaats op: 19 juni 2014 in: bedrijf, exterieur, interieur, transformatie | Door: me