Wat betekent een interieur architect voor bouwplannen.

Ontwerpbureau ERAS interieur architect adviseert, begeleidt, ontwerpt, coördineert en geeft inzicht in unieke oplossingen voor uw corporate bouwproject. Wij moderniseren renoveren de ruimtelijke vraagstukken in bestaande bouw en nieuwbouw. De bijzondere kwaliteit van de binnen-architect is dat de gebruiker van de ruimte centraal staat en dat het ontwerp altijd vanuit de beleving en ergonomie van de mens vormgegeven wordt. Wie gaat bouwen, verbouwen, verhuizen, renoveren, inrichten, herbestemmen, vernieuwbouwen, doet er goed aan om zich in een zo vroeg mogelijk stadium te laten adviseren. Interieurarchitectuur is een veelzijdig vakgebied, dat varieert van landschaps- architectuurontwerp tot en met interieur- en productontwerp. Met bouwen, verbouwen of inrichten van een ruimte krijgt u doorgaans maar een enkele keer in uw leven te maken. Een belangrijk moment. Want op dat moment bepaalt u hoe de ruimte er uit komt te zien. Reden genoeg om u dan eens goed te verdiepen in hoe dat nou het beste aangepakt kan worden.

Projecten die in aanmerking komen:

woningen, woonkamers, keukens, slaapkamers, zolders, hal, gang, kantoren, banken, bibliotheken, stations, luchthavens, scholen, bejaardentehuizen, zorghotels, clubhuizen, kloosters, gevangenissen, kazernes, ziekenhuizen, verpleegtehuizen, wachtkamers, praktijkruimten, bedrijfsruimten, fabriekshallen, werkplaatsen, opslatplaatsen, kerken, theaters, bioscopen, aula’s, productontwikkeling, meubelontwerpen, lampen, hotels, restaurants, kantines, cafe’s, winkels, warenhuizen, sporthallen, recreatieruimten, speelplaatsen, tentoonstellingsruimten, showrooms, galeries, musea, stands, gemeentehuizen, congresruimten, vergaderzalen, boten, treinen, trams, vliegtuigen, auto’s bussen, caravans….. Deze overigens onvolledige opsomming laat zien dat het gaat om de begeleiding van projecten, waarin mensen wonen, werken en verblijven.

Vormgever die graag nadenkt over ruimte-oplossingen.

Welke problemen heb je, wat wil je veranderen of stel ons een belachelijke vraag, wij ontwerpen de oplossing met een design dat perfect werkt.

De binnen-architect is een ruimte-organisator, een combinatie van een kunstenaar en ingenieur, die zorgt voor inspiratie en veiligheid. Of het nu kleine of grote vraagstukken betreft, voor elke situatie kunt u ons inschakelen. Dit kan op basis van een uur tarief, per dagdeel of per projectprijs, altijd voor een scherpe vaste prijs. Naast creatieve ideeën krijg je inzicht in wat technisch haalbaar is, welke oplossing bieden leveranciers of aannemers, wat zijn de bouwkosten en wat is mogelijk volgens het gestelde budget, hoeveel tijd is er voor de plannen en welke opties biedt de wet en regelgeving. Liefst zijn wij de ruimte-organisator, die vormgeeft aan het ontwerp en ook de uitvoering van uw (ver)bouwplannen.

In een eerste gesprek vertellen we graag vrijblijvend meer over de mogelijkheden.

het eerste gesprek…….  

het eerste gesprek is naast de wederzijdse kennismaking ook de aanloop over de inhoud van de opdracht, het budget, het programma van wensen en de planning. De architecten-werkzaamheden, diensten en taakverdeling stellen we met een checklist vast. Het bouw of verbouwplan verloopt in de meeste gevallen volgens onderstaande volgorde. Deskundigheid en ervaring zijn belangrijk, maar er is nog een cruciaal criterium: het moet klikken. Onderling vertrouwen is onmisbaar voor een succesvolle samenwerking.


 Als u gaat inrichten, verbouwen, renoveren, uitbreiden of bouwen, krijgt u te maken met:

het formuleren van het programma van eisen, het bepalen van het budget, het maken van schetsplannen, het vervaardigen van ontwerptekeningen, het tekenen van plattegrond indelingen, het doen van materiaalkeuzes, het toepassen van kleuren, het opstellen van lichtplannen, het aanschaffen van meubilair, het ramen van kosten, het opstellen van een begroting, het kiezen van een aannemer, het regelen van vergunningen, het maken van een werkschema, het uitzoeken van subsidie mogelijkheden, het houden van toezicht op het werk, het plannen van onderhoud. Kies de juiste bouwbegeleiding, dat vergroot de kans op een goed resultaat en verkleint de kans op teleurstelling achteraf.