∃DAS en Het Open Huis Rotterdam

Wie worden de gebruikers ? Het voormalige Schielandshuis en haar directe omgeving wordt getransformeerd tot HOHR, het open huis rotterdam. De visie voor het monumentale gebouw, de tuin en de aansluitende bebouwing zorgt voor een andere indeling en inrichting die volledig ontworpen is vanuit het perspectief van de toekomstige gebruikers en gebruikersfuncties.

Door deze interieurarchitectuur ontstaat monumentale eigentijdse vormgeving in en om het HOHR, het open huis Rotterdam, die de publieke en zakelijke leefomgeving in het centrum van Rotterdam vernieuwend versterken. Juni 2014, Na de visie komen zakelijke vragen op ∃DAS af. De transformatie visie voor het HOHR, in het voormalig Museum Rotterdam, het Schielandshuis, voorziet in een gebruikersfunctie voor publiek en bedrijfsleven.

Het pand ligt hartje centrum van Rotterdam op de Korte Hoogstraat 31. In verlengstuk van deze visie ontwikkeling komen we graag in contact met ondernemende cateraar of evenementen bureau met preferred supplyers. Het Open Rotterdam Huis heeft veel potentieel. Met een centrale ingreep wordt het dak geopend naar de sterrenhemel door middel van een glazen digitaal led vlak zichtbaar binnen tot aan de eerste verdieping en buiten. Diverse lokale exploitanten kunnen de kelders en achterbouw aantrekkelijk maken voor de bezoekers. De glazen overkapping zal het daglicht brengen en diverse sferen ensceneren in verbinding met het hden en verleden. Na jarenlang de collectie Rotterdam te hebben bewaard, zal de toerist een bezienswaardigheid erbij krijgen, de bewoner een huiskamer met tuin in de stad  gaan gebruiken en de zakenwereld zijn business ontmoetingsplek naast het kantoor vinden in de binnenstad. Het Monument en de directe omgeving is gevitaliseerd van een gesloten karakter in een naar buiten gerichte omgeving en functioneren. De tuin als ook de ruimte rondom het pand krijgt meer ruimtelijkheid voor jong en oud. Het Erasmushuis krijgt echt meer ruimte, de zakenwereld, bewoners en passanten kunnen rondom het Pim Fortuin monument uitkijken en verpozen op terras door het digitale plein uitkijkend op het open huis met de uitstraling van een paleis uit 1670. De tuin is open voor een ieder. In het gebouw vinden we plekken om te  vergaderen, presentaties te houden, recepties feesten en partijen, besloten lunches en private dining, maar ook een plek om te trouwen, rouwen, meditatie, dans, fitness en een game- ict center om te zien en gezien te worden.

In verlengstuk van deze visie ontwikkeling komen we graag in contact met ondernemende cateraar of evenementen bureau met preferred supplyers.

 

 

 

 

 

Geplaats op: 23 oktober 2014 in: bedrijf, exterieur, interieur, transformatie | Door: me