Poortgebouw Hospice

Ontwerp en uitvoering, creëer een de indeling waardoor een waardige uitgeleide ruimte ontstaat. In 2012 krijgen we de vraag: ontwerp opslag ruimte voor medische huisraad in het poortgebouw en daarmee een waardige uitgeleide ruimte van Hospice Veerhuis in Amsterdam, binnen het vastgestelde budget.

Opgeleverd in 2013. Het betreft de poortuitgang indeling, die gebruikt wordt voor medische artikelen en algemene opslag van huisraad. Maar de ruimte is vooral belangrijk voor familie en vrienden van de hospice patiënt. Deze ruimte gebruikt het hospice bij het vertrek van de overledene voordat de kist de begrafenisauto in gaat en het hospice verlaat. Het dient een uitgeleide ruimte te zijn voor de directe betrokkenen om met elkaar verdriet en afscheid te beleven in een intieme, waardige omgeving.

Het poortgebouw heeft aan de tuinzijde een vaste centrale indeling gekregen met kasten die de ruimte indeelt en inricht. Het voor en achter gebied wordt aan elkaar verbonden middels plafondplaten met grote cirkels waarin hanglamp verlichting. Weinig daglicht komt er binnen in de ruimte. De twee hanglampen verzachten met sfeervol het licht. Matras en meubel, rolstoel en rollator, trap en tuinartikel, schraag en stoel, infuusstandaard en inventaris allerlei artikelen worden opgeborgen in de vaste maatwerk kasten met deuren in het materiaal beton-plex. Beton-plex is gekozen voor deze onverwarmd ruimte,  het is bestand tegen hoge luchtvochtigheid, is direct afgewerkt en past goed bij het budget. De opstelling heeft een functionele vernauwing. Hierdoor ervaart men veel visuele privacy bij het uitleiden voor de verzorgers maar vooral ook voor de familie.

 

Geplaats op: 5 februari 2014 in: bedrijf, interieur, vast meubilair, zorg | Door: me